برگزاری نشست علمی سیستم عصبی و همگرایی با سایر علوم در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صاحب نیوز؛ علی قطبی مدیرعامل انجمن خیریه پارکینسون اصفهان در حاشیه این برنامه با بیان اینکه انجمن خیریه پارکینسون اصفهان به جهت پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی خود برنامه‌ریزی و هماهنگی‌هایی در زمینه آموزش با اساتید متخصص، دانشجویان و مجموعه‌هایی که در حوزه علم فعالیت می‌کنند، برگزار کرده اظهار کرد: تاکنون در این زمینه‌ها چهار کارگاه آموزشی و نشست‌های علمی با حضور اساتید مختلف برگزار شده و امروز نشستی تحت عنوان سیستم عصبی و هم‌گرایی با علوم دیگر با حضور اساتید برجسته دانشگاه و دانشجویان برگزار شد.

احمد چیت‌ساز متخصص مغز و اعصاب و رئیس هیات مدیره انجمن خیریه پارکینسون اصفهان گفت: پس از بیماری آلزایمر شایع‌ترین بیماری سیستم عصبی پارکینسون است و این بیماری معمولاً بعد از ۶۰ سال آغاز می‌شود و اگر زودتر از آن بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی به آن پارکینسون با شیوع زودرس می‌گویند.

عضو هیئت‌مدیره انجمن بیماری پارکینسون ادامه داد: چندین نوع پارکینسون وجود دارد: پارکینسون اکتسابی، پارکینسون ارثی یا ژن‌شناختی، پارکینسون ثانویه و پارکینسون ناشی از بیماری‌های استحاله‌ای که با دیگر اختلالات عصبی همراه است و به آن پارکینسون پلاس می‌گویند.

وی اضافه کرد: ۶ علامت اصلی که در فرد وجود داشته باشند به آن پارکینسون می‌گویند: لرزش در حال استراحت، کندی حرکات، قامت خمیده، انجماد، سفتی منتشر عضلات یا رژیدتی.

چیت‌ساز بیان کرد: محل آسیب در بیماری پارکینسون در مغزمیانی در جسم سیاه است نورون‌های مغزمیانی دوپامین ترشح می‌کنند و این دوپامین توسط مسیر جسم سیاه به جسم مقطع می‌رود و در آنجا ذخیره می‌شود .

وی گفت: در این بیماری به دلیل اینکه سلول‌های جسم سیاه به‌تدریج تحلیل می‌روند و میزان دوپامین کاهش پیدا می‌کند در نتیجه در استاتون میزان دوپامین کاهش پیدا می‌کند و بیماری پارکینسون ایجاد می‌شود.

عضو هیئت‌مدیره انجمن بیماری پارکینسون با اشاره به علائم این بیماری اطهار کرد: از علائم مطرح شده دو علامت بسیار مهم است یکی لرزش در حال استراحت و دیگری کندی حرکات که کندی حرکات در تمام جنبه‌های زندگی فرد از جمله کوتاه‌کردن ریش، آرایش‌کردن و مسواک‌کردن، رعایت مسائل بهداشتی، غذاخوردن و همه کارها که بسیار تأثیرگذار در همه کارهای زندگی است و همه به‌کندی صورت می‌گیرد و بیمار به‌سختی از روی صندلی بلند می‌شود.

چیت‌ساز در ادامه به چند روش درمانی برای این بیماری اشاره و تصریح کرد: روش دارویی که مؤثرترین دارویی که برای درمان این بیماری استفاده می‌شود، لودوپو نام دارد و دوم روش جراحی و سوم توان‌بخشی و چهارم روان‌درمانی است و روش جراحی dbs یا تحریک هسته‌های الگوی مغز است.

وی گفت: پارکینسون پنج مرحله دارد: مرحله یک، یک‌طرفه است و مرحله دوم دوطرفه است و مرحله سه دوطرفه است؛ ولی تعادل دچار اختلال است و مرحله چهار مریض بدون کمک دیگران نمی‌تواند راه برود و در مرحله پنج فرد ویلچرنشین می‌شود .

این پزشک متخصص ادامه داد: امروزه با ابداع روش‌های جدید دارویی درمانی، توان‌بخشی و جراحی سیر بیماری پارکینسون تغییر پیدا کرده و بیماران کیفت زندگی بهتری پیدا کردند.

در ادامه این برنامه جمشید بنایی نیز در خصوص نقش ورزش در کنترل بیماری پارکینسون و دیابت صحبت کرد و گفت: ورزش از طریق فعال‌کردن یک مکانیزم منحصربه‌فرد قادر است جذب خون توسط سلول‌های عضلانی را بدون نیاز و دخالت انسولین فعال کند و باتوجه‌به اینکه در بیماران دیابتی مشکل اصلی مشکل حساسیت انسولین است و عملکرد انسولین دچار مشکل و اختلال شده با این روش‌ها می‌توانیم تا حدودی خلأ عملکرد انسولین را جبران کنیم .

عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد نجف‌آباد گفت: بنابراین توصیه می‌شود در بیماری‌هایی که وابسته به افزایش قند خون هستند؛ مانند دیابت و پارکینسون ورزش را به‌عنوان یکی از راهکارها پیشنهاد در کنار روش‌های درمانی دیگر مانند کنترل و رژیم غذایی و روش‌های داویی از ورزش هم کمک بگیریم و به‌این‌ترتیب کمک بزرگی به بیماران دیابتی خواهیم کرد.

دکتر شکور امیدی نیز رابطه بین دیابت و پارکینسون را بیان و تصریح کرد: افراد مبتلا به دیابت نوع دوم دارای بیشترین ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون در آینده خواهند بود.

رئیس انجمن دیابت کشور گفت: این خطر ممکن است برای افراد جوان و کسانی که عوارض مربوط به دیابت را دارند، بالاتر باشد.

وی عنوان کرد: پارکینسون یک بیماری پیش‌رونده است و بر بخشی از مغز تأثیر می‌گذارد که به کنترل حرکات کمک می‌کند. وی اضافه کرد: در دیابت نوع 2، فرد یا به‌اندازه کافی انسولین برای تبدیل قند خون به انرژی تولید نمی‌کند یا سلول‌ها از انسولین به‌اندازه‌ای که باید استفاده نمی‌کنند.

امیدی ادامه داد: قند بالا برای افراد سالمند مضر است و خطر ابتلا به دیابت در آنها را افزایش می‌دهد و ازآنجایی‌که اکثر مبتلایان به پارکینسون افراد مسن هستند، ریسک ابتلا به بیماری دیابت می‌تواند شرایط آنها را دشوارتر کند. خود بیماری دیابت نیز به‌عنوان عامل تشدیدکننده آسیب‌های عصبی از جمله پارکینسون در نظر گرفته می‌شود.

دکتر احمد خلیلی نیز در این جلسه گفت:  قسمتی از پارکینسون قند است و قسمتی از آن سبک زندگی و قسمت دیگر آن ایمونولوژی یعنی حملهو سیستم ایمنی به عصب که علاوه بر. تغذیه و سبک زندگی و ایمونولوژی و اگر اینها را رعایت کنند می‌توانند خیلی بهتر متوجه بیماری شوند وخیمی بهتر درمان کنند.

متخصص ایمونولوژی بالینی با بیان اینکه برای ارائه مطالب امروز حدود صد مقاله ۲۰۲۴ در مورد پارکینسون و سازوکارهای مولکولی و بیو شیمیایی فیزیولوژیک را مطالعه کردم گفت: فقط نباید از جنبه فیزیولوژی به بیماری پارکینسون نگاه کرد و قسمت اعظمی از پارکینسون غذاست و قسمت دیگر این است که این غذا سیستم ایمنی بدن را هار می‌کند و به مغز می‌چسبد و مردم رعایت نمی‌کنند و وقتی مریض می‌شوند و متوجه موضوع که دیگر نه غذا اثری کرده و نه سیستم ایمنی و مجبور به استفاده از دارو می‌شوند و این خیلی جواب نمی‌دهد.

وی تأکید کرد: با غذا امکان پیشگیری از پارکینسون دارد و غذاهایی که تیروزین و فنیل آنلاین دارند مثل گوشت بوقلمون و سفیده تخم‌مرغ، حبوبات، آجیل و نخوردن غذاهای فراوری شده و سرخ‌کرده و قهوه که مصرف اینها می‌تواند به تولید دوپامین آسیب بزند.

انجمن خیریه پارکینسون اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *