پارکینسون بیماری خاموش و تهدیدکننده سالمندان
به گزارش پایگاه خبری مفتاح، انجمن خیریه پارکینسون اصفهان به منظور حمایت از بیماران پارکینسونی به همَت خیرین و جمعی از متخصصین مغز و اعصاب تأسیس و با هدف خدمت به بیماران و خانواده آنان در امر آموزش، شناخت، پیشگیری، درمان و کمک درمانی و کمک های انسان دوستانه فعالیت خود را شروع نموده است. انجمن خیریه پارکینسون اصفهان با برگزاری کارگاه های آموزشی متعدد با حضور اساتید و کارشناسان مجرب آماده ارائه خدمات به همیاران پارکینسونی می باشد.
اعضا هیأت مدیره این خیریه در نشست خبری با خبرنگاران در خصوص این بیماری و فعالیت های این خیریه توضیح دادند.
دکتر احمد چیت ساز متخصص مغز واعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص بیماری پارکینسون گفت: بیماری پارکینسون به اختلال پیشرونده، مخرب و درازمدت دستگاه عصبی مرکزی است که عمدتاً سیستم حرکتی بدن را مختل میکند. نشانههای این بیماری معمولاً آرام و بهتدریج ظاهر میشوند و با پیشرفت بیماری، علائم غیرحرکتی نیز بروز میکنند.
او در ادامه آشکارترین نشانههای زودرس این بیماری را از لرزش، خشکی در حرکت بدن، آرامشدن حرکات و دشواری در راهرفتن عنوان کرد وگفت: این علامت ها مهمترین علامت این بیماری است. نشانههای شناختی و رفتاری این بیماری نیز در اغلب افراد معمولاً به شکل افسردگی، اضطراب و فقدان علاقه و هیجان بروز میکند. در مراحل پیشرفتهٔ بیماری پارکینسون، بعضاً زوال عقل نیز شایع است. فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است مشکلاتی در خوابیدن و سیستم حواس خود نیز تجربه کند.
کمبود ویتامین دی موثر در ابتلا به پارکینسون
چیت ساز در ادامه اضافه کرد: نشانههای حرکتی این بیماری به علت از بین رفتن سلولها در تودهٔ سیاه مغز و در نتیجه کاهش دوپامین (که یک انتقالدهندهٔ عصبی است) رخ میدهد. دوپامین برای حفظ الگوهای حرکتی طبیعی بدن اهمیت زیادی دارد و دقیقاً به همین دلیل است که بسیاری از درمانهای پارکینسون با هدف افزایش سطح دوپامین در مغز انجام میشوند. در بیماری پارکینسون، از بین رفتن نورونها (یاختههای عصبی) در سایر بخشهای مغز هم رخ میدهد و زمینهساز برخی علائم غیرحرکتی این بیماری میشود.
او با تاکید بر اینکه در بیماری پارکینسون والزایمر با کمبود ویتامین دی در بیماران مواجه هستیم افزود: 80 درصد مردم دچارکمبود ویتامین دی هستند. که این کمبود می تواند زمین مساعد برای ابتلا به پارکینسون را تشدید کند.
روان درمانی در کنار دارو درمانی
محسن لعلی متخصص روان شناسی بالینی در خصوص درمان این بیماری گفت: بیماری پارکینسون یک بیماری عصبی است که اولین درمان دارویی است. روان درمانگر در دوره درمان نقش حمایتی دارد و دررابزه با اختلالات همسو مثل افسردگی و اضصراب کمک کننده است.
لعلی شروع روان درمانی برای پارکینسون در خیریه پارکینسون را یک شروع خوب در اصفهان دانست وگفت: روان درمان ها می توانند کیفیت سزح زندگی بیماران را افزایش دهند. کار بروی بیمار وخانواده آنها از اقدامات خوبی است که در این خیریه انجام می شود.
او با اشاره به استفاده از روش های مختلف و آموزش که بر روی فکر وشناخت بیمار تاثیر گذار خواهد بود گفت: استفاده از این شیوه ها می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. روان درمانی باید در خدمت دارو درمانی باشد و وقتی کیفیت زندگی بیمار ارتقا پیدا می کند تاثیر دارو درمانی نیز افزایش خواهد داشت و بهبودی حاصل می شود.
دکتر ابوالقاسم اسماعیلی عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه ما می توانیم بیماری را درمان کنیم به شرط انکه دلایل ایجاد آن مشخص باشد اما بیماری پارکینسون دلیل مشخص شده ای ندارد.
او با تاکید بر اینکه تحقیقات می تواند در این زمینه گره گشا باشد، گفت: این خیریه اولین مرکزی است که از بازوی پژوهشی استفاده کرده است. مووسات تحقیقاتی می تواند با هماهنگی با یگدیگ به دستاوردهای علمی کمک کنند اما این اتفاق در کشور ما رخ نداده و گسستگی در مراکز تحقیقاتی مانع رسیدن زود هنگام به اهداف می شود.
دکتر چیت ساز در ادامه گفت: تشخیص زود هنگام که با شرح حال ومعاینه به دست می اید می تواند به کنترل بیماری کمک کند. دارویی که قطعا بتواند این بیماری را درمان کند وجود ندارد چون بیماری شناخته شده نیست.
خیریه بیماران پارکینسون با برگزاری کارگاه های روان درمانی به درمان بهتر بیماران کمک می کند و توانایی بیماران وخانواده آنها را افزایش می دهند.
پایگاه خبری مفتاح